Monday, March 28, 2011

Aku anak manja????

Alkisah ak,kakak ak n adik kesygn ak...
kitorang pon tak sgka yg kitorang ni sgt mnja...
especiallynya ak dgn adik ak...
obviously la kan....
Critanya,,,ak nk keje cuti 4 bln nnt...so ak gtaw la dkt akak ak...
skali akak ak gelak thp guling2 ats tilam...
ble ak tnya apsal....dia jwb...

"hang ni nak keja? Hang gheti ka buat keja? Kat umah pon tak penah buat keja ni pandai2 nak pi cari keja...satgi bukannya hang yang buat keja,orang yg upah hang yang kena pulun wat keja hang"..pastu dia smbg gelak lg...baiknya akak ak...haish...

er?? bla ak dgar je ayat tu...a'ah mmg ak jarang pon buat keja kat rumah...
hihi...slalunya ak srh adik ksayangan ak yg wat...and mama dgn abah ak pon mmg tak penah kasi akak ak cri keja wak2 dia cti sem dlu..kalau takder dwet apegi..hulur tgn berjabat mesra la ngan abah ak yg ndcem(smpi mama ak dh tak larat nak berleter sbb stiap kli hulur sti dpt)...hehe..trnyata r sgt dimanjakan an??,so kalau ak nk wat pecah tradisi pon mmg possibilty dia sgt rndh....so as a conclusion...ak mlslah nk cri keja..haha...4 bln tu ak ddk ja dkt umah jdi suri rmh sepenoh msa...haha...

p/s : ni nmanya pmalas...tu yg bnyk cri alasan....

Saturday, March 26, 2011

Let's Learn Korea!!!

Minggu dpn ak ader Oral test untuk kelas bhs Korea ak... Jom blajar sesame!! First ape yg korang kena tahu... Huruf2 Korea ini telah dicipta oleh King sejong... Taon ble ak tataw.... Bhs Korea ni ade 10 vokal tunggal...dgn 11 vokal gandaan...
iaitu :


then dia ader 14 konsonan asas....and 5 double pair consonants..
iaitu...:




as a starter...korang kena ingat dulu semua vowel dgn konsonan dia....dgn sgala idgham dengung dia...pastu kalo korang nak blajar 2lis dgn sebut dia...
korang boleh la rujuk kat SINI


Wednesday, March 23, 2011

Penting atau tidak???

First of all,,
penting sgt ker mencari calon suami wak2 blajar ni??
Akak ak jawab : Pntg....nnt wak2 keja semua dah kena "tempah"..
Erk....Habeh tu kalo ak dah tak minat ke arah bercintan cintun
di zaman muda remaja ni mcm mana?
Akak aku kata : pikir masa depan....
heh...camtu plak....hurm...penting ker?
ak pon tak tahu....mungkin akak ak jawab mcm tu sbb dia taknak ak
t'libat mcm ctuac dia...mak bapak semua berkenan ttp...
hati anaknya siapa yg tahu kan???
ttp ak tetap tak phm...napa kta nak kna mencari...
di zaman ak kat U ni....
bkn blajar lg pntg ker???
ak lebeyh ska mcm ni...
Happy tak terikat....
so,,,,bg ak mencari pasangan waktu gini tak pntg..
mungkin...hurm....biasa la...lain hati lain cara...
lain jiwa lain kata....ekeke...
pantun dua kerat...





p/s : sblm belajar mencintai org lain.....blajar menyintai diri sendri...itu yg spatutnya kita buat...
k r...dah habes ak ngarut....
xoxo...daaa

Saturday, March 19, 2011

Appreciate ur Friends....,

Ini kisah lama...
tapi tringant tiba2...haha..
wak2 ak drjh 6...ak ader kawan...
dia sgt nakal...
mmg ternakal antra yg nakal2...
Dia pernah tumbuk ak...
Bila cikgu srh mintak maap,,,
dia xnak....
hampir 1 klas ak...suma pernah jdi mangsa buli dia...
tapi.. satu hari...dia terlibat dlm kemalangan..
Dia meninggal 5 hari sblm UPSR..
Walaupun dia kwn yg nakal...
semua kwn2 ak tetap syg dkat dia...
dah nma pon kwn...
6 thn kitorang berkwn...bermain..berlwn...
semuanya akan jadi 1 knangan...
knangan tu..walau hati kta jgn ingat...
otak kta still ingat...
ak harap dia bahgia di sana...
Aminn...

Wednesday, March 9, 2011

Korean exhibition...

Hari ni ak jaga booth bahasa korea...
sbb mggu ni pusat bhs adekan exhibition...
yg bestnya exhibition ni kecik-keciklan ja pon
tpi masuk paper..haha...
tekezut ak...
time ak jaga ni la plak bebdk unikl nk dtg,,,
jenuh gakla nk melyn diorang ni...
mna taknya...prangai...aigu....
dahlah tnya soalan yg bkn2...
nasib bek ak pon goreng ja tipu diorang...
bknnya diorang tau pon...
gipon x dak yg ndcem...huhu...
xleyh ak nk cuci mata....hehe....
lpas tu..ak gi jumpa sunsaengnim(cikgu),,
ternampak hanbok...cantik sgt....pastu...sunsaengnim nmpk ak ngan kwn ak sekor ni mcm fascinate gla....dia trus jnji nk bwa gi klas...haha..
I love my sunsaengnim....
pastu dia gtaw la harga hanbok tu....sepasang RM700

ni hanbok ntok perempuan....

hanbok ni pakaian tradisional korea...
ni plak hanbok ntok lelaki


p/s: terpaksa la ak berdiet 2 thn ntok kalo nk bli bnda ni....sadis2....
xoxo....

Monday, March 7, 2011

Bln yg memenatkan...

Ase cam sume bdk u tgh mgalami syndrome nak cekik org sampai mati'
or nak hentak kpala dkt dinding or aje benti dri blajo..
trus kawen....
huhu,,,standard time....bln 3...bln yg buzi,,
time ni lecture nk bg assignment blambak2...
wat midsem..nk ganti kelas
nk kna gi fieldwork......
haish....mmg tensen thp jiwa kacau.....haha...tpi ada cita lg best!!!
time fieldwork aritu,,
ak sakit gg and yg best nya sakit tu menjadi-jadi time kitorang brenti ntuk lunch
kat 1 restoran ni...pe agi...ak meraung ar dgn tak malunya..
sekbek ade ketua puak yg baik ati kasi panadol...
erkk...bkn tu yg ak nk story...
storynya ak terduduk sebelah sorang makcik ni,,,
dia pulak baik ati tlg tnya kwn2 ak ad painkillers tak...
siap suami dia nk blanja agi!!!
perghh!!!mmg best ar kwn2ku sbb wak2 tu ak skt gg x leyh mkn...wuwu...
tpi yg sedeyhnya diorang dah bayor dah.....slamat dwet acik tu....
sempat pulak acik 2 knalkan business ank2 dia...
skali ak tgok kad yg dia kasik....
deyh...org kaya seyh.....ptut tak kisah jer nak blanja kitorang....
haha!!!! tpi yg malangnya bdk2 tu dah byr dah....ekeke...
pe2pon ak harap acik dan pakcik yg baik ati tu...idop sihat walafiat..sbb ak bertrimas sgt ngan diorng...
p/s:time acik tu tlg ak lg meleh ayaq mata tringat mak kat kg...wuwu...