Saturday, April 16, 2011

P.E.P.E.R.I.K.S.A.A.N

Di Afrika, disbbkan angin yg t'lampau kuat,
menyebbkan ikan2 di dlm sg terpelanting ke dlm hutan,
jauh dri air ikan2 ini tpaksa melakukan apa sahaja,
untuk survive,
walaupun mengalami bnyk tekanan,,,,

Di dlm pelajaran,
kita bagaikan ikan2 kecil,
yg ditekan dr pelbagai tekanan,
utk berjaya,ttp yg berbezanya,
ada yg putus asa di tgh jln,
dan ada yg masih mneruskan prjlnn....
smoga ikan2 kecil ini..dpt mneruskan pjlnn yg masih pnjg ini...
chaiyok2....




p/s: iniLAH akibatnya apabila overdose wak2 minggu exam...haha... ;p

Saturday, April 9, 2011

Jgn berjanji kalau tak dpt ditunaikan......

Bln 6,,2006

"Awak, awak betul2 nak couple dgn saye?".


"Yea".

"Kalau mcm tu awak tggu la smpi kita habis SPM. Sanggup ke".

"Sanggup".

Cuti Bln Disember 2006...


"Awak ni tak reti nak bls msg sy ker. Kalau tak nak msg baik baling jer handset tu dkt longkang!".

"Yea! sy mmg dh borink msg dgn awak! Fine tak pyh tggu smpi lpas SPM. Skarang jer kita stop contact ok! Bye!".

Sy ckp mcm tu sbb sy terasa tpi sy tak sgka kita betul2 brhenti dri berhubung.



Bln 3 2007,,awak hntr msg,


Hai,awak ingat sy tak lg?

sy bls,,,


Maaf,,tpi sape ni??

sy dah delete no. awak...


Tak sangka awak betul2 dah buang sy dri hidup awak...yela...siape la sy...
Maaf..dlu mmg sy berslh...harap awak bahagia...sy takkan ganggu awak lg...


sy tertnya2..sy tnya kwn2 sy..last2 bru sy tahu itu awak...sy delete no awk sbb awak tak pujuk sy pon lpas sy hntr msg tu..maaflah sy btul2 tak sgka awk akn msg sy blk....






Wednesday, April 6, 2011

Saka...perkara yg tak penah trlintas dlm otak ak...

Wak2 ak blk rumah aritu,,,
dpt brita mengejut....
mama kta tok ak dh jdi gila...
biar betul....tgok mama pon asyik sedeih jaa...mls nk tnya...
adik ak pon merajinkan diri crita,,,,dia kta tok ak ckp dia dh mati...
ad org nk bnh...pastu dia masak nasi tpi dia tak letak ape2 pon dlm periuk tu...
so, pak njang ak pon ambik la tok ak bwa gi umah dia kat Penang...
then pak njang ak call ckp shasha ank dia yg kecik lg tu asyik nangis..
ckp muka tok ak burok dgn rmbt pnjg ngurai...
mama ak dh sense...sti ade tak kna...ble pggil orang yg ade pgalaman dgn bnda tu...
dia kasi taw..tok ak dpt saka yg kakak dia yg dh mninggal bela...
sbbkan saka tu takder org nak...kakak tok ak ni pki main lpas jer...
pergh....nightmare....dah la ak mmg tak tido mlm..
mmg lpas tu lg takot ak nk tido mlm...mna tak nya...smpi 4 ekor kna...
2 kna dkt tok ak...1 dkt mak njang ak,1 lg dkt mak ak...
Alhamdulillah kwn pak njang ak dah tlg buangkan....
tpi gaya ak nk bahgia...adik ak ckp...kalau dia perhanyut dekat laut dgn botol kaca....
mcm mna kalo botol kaca tu pecah???
Erk....ak pon terpikir...mcm mna tu??
Aiseh mslh gak....nnt second round mama ak nk pggil pakar pulak nk kna
"bersihkan umah tok ak"....Adoi....mmg tak pegang buku lgsg la blk tu....

Dlu ak ska tgok katoon nie....tpi skang...erk...even friendly ghost pon ak taknak tgok....wat ak sakit jiwa toi.....