Tuesday, November 29, 2011

Sunday, November 27, 2011

Assalamualaikum Ya Ahli Kubur....



Hai hai...
hehe...Title x bleyh blah giler an....
Hihi...
Nk citer-citer pengalaman otw gi Ganu ri2...
Kitorang lalu dkt kwsn perkuburan...
Then ak dengar org sebelah aku kate...
"Assalamualaikum Ya Ahli Kubur",...
Aku pon ucap jugak...tpi dlm hati jer,,,
Then terbuka la citer pasal beri salam ni dkt ahli kubur...
Rupanya dlm Hadis ade sebut...
Tidak memberi salam kepada dan tidak mendoakan
kesejahteraan ahli kubur...ada dlm senarai 10 perkara sia-sia,
yang kita tak amalkan di dunia....
Aku pon baru taw....selama ni aku bg salam...sbb dah terbiase dr kecik...
kecik2 dulu plak bg salam sbb Mama ak slalu usik...
kalo tak bagi Salam dkt ahli kubur...
nnt diorang kejar sampai rumah...haha....
Jadi...lepas ni....sama-sama kita bagi salam pada ahli kubur
bila kita lalu di kawasan perkuburan ye....



Thursday, November 17, 2011

Syaitan Dalam Hati...





Semalam bola, Malaysia menang 1-0....
Tahniah....tpi bkn tu yg ak nk story,
Semalam hari Khamis malam Jumaat,
so aku rerajinkan lah diri pegi solat berjemaah,
kebetulan hari tu ade Ummah Talk lepas Maghrib,
lebeyh kurang pukul 7.15,
ceramah start,,
tumpuan aku waktu tu 100%,
Cewahhh....haha....
pukul 8, ak dh mula main handset kwn aku....
syaitan dalam hati aku dah bersorak-sorak....
pukul 8.30,,,,ak dh start cakap dgn kwn aku....
syaitan tu dah menangis kegembiraan....
pukul 8.45,,,,otak aku dh pikir,,,bila la ceramah nak benti....
syaitan tu dah pasti...anak Adam ni dah terjerat dengan hasutan dia...
pukul 9,,x benti lagi!!!!...
syaitan tu dah wat jamuan kemenangan dah...
Huhu...betapa teruknya diri sendiri...ceramah agama sejam lebih dh tak tahan,,,kalau cerita korea pulak...berjam-jam ko wat marathon ko tahan?
AstaghfirullahhalAzim......huhu...teruk-teruk....

P/S : Kecik-kecik dulu suke baca buku Asuh...part Godaan Syaitan tu..haha....

Thursday, November 10, 2011

Acronyms...






I LOVE READING NOVELS...
x kire la novel Melayu ke Inggeris ke....
Aku lyn je...tpi sti r yg pnulis aku minat je....hehe...
Longggg~~ time ago aku ada bce novel ni...
x silap novel Anis Ayuni Gemersik Kalbu...kot....
Aku ske watak tunang dia yg dh mninggal(x ingat nme)..
ske kasik acronym berdasarkan nma tempat...

Diantaranya....

HOLLAND
= Hope Our Loves Last And Never Dies

HACKS
=Hanya Aku Cinta Kau Seorang

Sweetkan?...Hehe...but aku suka lagi acronym ni..

FAMILY
=Father And Mother I Love You...

Mama..Babah...Luve U!!


(This is Eunhyuk and My Donghae Oppa Handwriting)..
~Heee...~~~nomu..nomu...nomu..chuwa~~


P/S: Mood Jiwang Overdose....Agaknya telebeyh mkn daging lembu wak2 raya korban aritu....hee....

Wednesday, November 2, 2011

Hye!!!! CRUSH n BLUSH!!!




After a longgggggggggg time gone...and abandone this blog....
tetiba rase nak menaip kejap...haha....
Inilah namenya buang tebiat.....
Semuanya sebab nak kna bentang proposal esok...haishhh....
Haha...apela yg ak type ni....biase r....ni sume akibat kesan
ubat+dupdap nk present esok....

That not the things...haha...
Buka sem baru ni....
Aku asyik t'jmpa dgn sorang mamat ni...
Mamat yg ak t'minat scara tak sgaja...
Sbb ak slalu nmpk dia solat dkt surau...
Heeee~~~...he sooo cute.,,,,menyebabkan ak slalu usha dia...
x malu kan aku...haha...wateva...but looking at him makes my hearts melt...
(mood tgh gediks suda dtg,,,)..Ahaks....

And kwn ak plak penah cakap....
Kalo betul ko suka...
Ko t'sgt la suka...
and ko dh wat solat Istikharah...
and dpt hint bhw he's the one...
Approach him...kte kat dia...
"Saya tahu awak tak kenal sy,tpi sy kenal awak,,and sy dpt rasakan awak adalah utk sy....JOM KAWEN?",...haha...

And aku rase cara ni 100% akan menemui kegagalan....TRUST ME...haha..

P/S : Ape tujuan aku tulis entry ni?...Aku pon tak pasti...doakan aku berjaya dgn pembentangan aku esok.....